izdelava spletnih strani proces

Spletni oblikovalci pogosto razmišljajo o procesu spletnega oblikovanja s poudarkom na tehničnih zadevah, kot so žični okvirji, kode in upravljanje vsebine. Toda odlična zasnova ni v tem, kako integrirate gumbe za družabne medije ali celo gladke vizualne vsebine. Odlična zasnova je pravzaprav ustvarjanje spletne strani, ki je usklajena s splošno strategijo.

Dobro oblikovane spletne strani ponujajo veliko več kot le estetiko. Privabljajo obiskovalce in ljudem pomagajo razumeti produkt, podjetje in blagovno znamko z različnimi kazalniki, ki vključujejo vizualno podobo, besedilo in interakcije. To pomeni, da mora vsak element vašega spletnega mesta delovati v smeri določenega cilja.

Toda kako dosežete harmonično sintezo elementov? Skozi celovit proces spletnega oblikovanja, ki upošteva tako obliko kot funkcijo.

Zame ta postopek izdelave spleta zahteva 7 stopenj:

  1. Opredelitev cilja : kjer sodelujem s stranko, da ugotovim, katere cilje mora spletno mesto izpolniti. Torej, kakšen je njegov namen.
  2. Opredelitev področja uporabe : Ko bomo spoznali cilje spletnega mesta, lahko določimo obseg projekta. To so tiste strani in funkcije, ki jih spletno mesto potrebuje za izpolnitev cilja, in časovni okvir za njihovo gradnjo.
  3. Načrt spletnega mesta in kreiranje okvirja : Če je področje dobro definirano, lahko začnemo kopati v kazalo, pri čemer določimo, kako bodo vsebine in funkcije, ki smo jih definirali v definiciji obsega, medsebojno povezane.
  4. Ustvarjanje vsebine : zdaj, ko imamo v mislih širšo sliko spletnega mesta, lahko začnemo ustvarjati vsebino za posamezne strani, pri tem pa vedno upoštevamo optimizacijo iskalnikov, da bi ohranili osredotočenost strani na eno samo temo. Pomembno je, da imate resnično vsebino, s katero boste sodelovali pri naslednjem koraku:
  5. Vizualni elementi : Z arhitekturo spletnega mesta in nekaterimi vsebinami lahko začnemo delati na vizualni blagovni znamki. Odvisno od odjemalca je to morda že dobro definirano, lahko pa definirate tudi vizualni slog od tal navzgor. Orodja, kot so slogi ploščic, mape razpoloženja in kolaži elementov, lahko pomagajo pri tem postopku.
  6. Testiranje : Do sedaj imate vse svoje strani in določite, kako se prikažejo obiskovalcu spletnega mesta, zato je čas, da se prepričate, da vse deluje. Združite ročno brskanje spletnega mesta na različnih napravah s samodejnimi pajki spletnih mest, da ugotovite vse, od težav z uporabniškimi izkušnjami do preprostih prekinjenih povezav.
  7. Kosilo! Ko vse lepo deluje, je čas za načrtovanje in izvedbo zagona vaše spletne strani! To bi moralo vključevati načrtovanje časovnega načrta in strategije komuniciranja – tj, kdaj boste začeli in kako boste svet spoznali? Po tem, da je čas, da izbruhnejo mehurčki.

Zdaj, ko smo opisali postopek, izkopimo malo globlje v vsak korak. Več na izdelava spletnih strani

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja